Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]VPS pod serwer mt2.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do was czy taki serwer VPS wystarczy aby zrobić serwer mt2 dla 5/20 osób tylko chodzi mi o to żeby zrobić ten serwer nie na hamachi tylko taki na zew ip. czy na tym VPS da rade zrobić taki serwer. (taki jak dedyk tylko dla 5/20 osóB).

Hardware

• Pojemność serwera VPS

25 GB

• Transfer Miesięczny

500 GB

• Procesor

1,2 GHz

• Ilość rdzeni

1

• Pamięć RAM gwarantowana

2 GB

• Ilość adresów IPv4

1 adres IPv4

• Ilość adresów IPv6

1 adres IPv6

Software

• System operacyjny

Windows Standard 2008 64 bit wersja polska

• Wirtualizacja serwera Host

XEN

• Panel reinstall / reboot

SolusVM

Usługi

• Support

Support Standard

• Bezpośredni dostęp pulpitu

tak

• Monitoring serwera

tak

• Zdalny reboot serwera 24/7

tak

• Możliwość Upgrade-u Parametrów

tak - zmiana pakietu

Opcje dodatkowe

• Dodatkowe adresy IP

brak

• Serwery gier / głosowe

tak / tak

Datacenter

• Lokalizacja serwera

IP testowe: 178.63.38.225

• Całkowita przepustowość łącza serwerowni

powyżej 240 GBit / sekundę

• Przepustowość portu

1000 Mbit/1000 Mbit

• Gwarantowana dostępność

min. 99,9%

• Redundantne połaczenie

tak

• Klimatyzowana serwerownia

tak

• Monitoring serwera 24/7

tak

Opublikowano

Według tego poradnika zaczynasz od punktu 3 (instalacji portów) , tylko że zmień system na FreeBSD np. 8.2 .

Niestety tam mam do wybory albo linux albo windows więc chyba na windowsie lepiej!;)

Opublikowano

Na windowsie nie postawisz. Musisz mieć FreeBSD. A jak myslisz o zrobieniu na VPS Windows a w nim zainstalować vbox to będzie masakra. Szukaj vps z FreeBSD.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Czyli na tym VPS z windowsem nie da rady zrobić serwera no-hamachi? Nawet jeżeli będzie trudno?

Gdybym się potrudził i bym ten serwer zrobił na vbox to nie da rady? Bo kilka osób ma przecież zrobiony serwer u Siebie w domu na windowsie na karci microsoft loopack?(no-hamachi to podstawa)

Opublikowano

Da rade ale wydajność takiego serwera to będzie porażka.

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Zamów na stronie EXONE.PL serwer VPS (koszt najtańszego VPS-a to tylko 19zł)...

Możesz w tym serwisie wybrać kilka wersji BSD m.in. 7.2/8.2

O najtańszego się nie bój ... kiedyś ciuągnoł na nim ponad 30osób i jakiejś strasznej tragedi nie było a kosztował grosze...

Powodzonka

Opublikowano

No dobra ale następne pytanie Czy na VPS:

Procesor: 1.5GHz

Ram: 1024MB

Dysk: 50GB

System FreeBSD 8.2

to da rade zrobić taki serwer bez hamachi tak dla 20/30 osób? Bo ja już kurva nie wiem.

Opublikowano

No dobra ale następne pytanie Czy na VPS:

Procesor: 1.5GHz

Ram: 1024MB

Dysk: 50GB

System FreeBSD 8.2

to da rade zrobić taki serwer bez hamachi tak dla 20/30 osób? Bo ja już kurva nie wiem.

Tak, nawet więcej osób wbije bez problemu.

Jak masz problem z postawieniem lub będziesz miał to śmiało pisz na PW ;)

@Down - Ja bym powiedział, że nawet na ponad tysiąc ;)

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Co Ty, ramu min 8gb. na dedyka

dla 20 osób na luzie

jeżeli nie wiesz nie odzywaj się!

8GB ramu na 20 osób?

powiedział bym raczej na 1000 spokojnie ;]

Opublikowano

Sorki za spam ale już ostatnie pytanie mi przychodzi do głowy, a mianowicie na jaką stronę muszę wrzucić pliki serwerowe 2011 by Sherer&Mastick

aby potem to na VPS mógł pobrać przez komendę "feth" bo te pliki z tego poradnika:http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-od-podstaw-na-32-bitowym-freebsd-82/page__pid__3570324#entry3570324

już wygasł ten link więc nie wiem?

Opublikowano

Sorki za spam ale już ostatnie pytanie mi przychodzi do głowy, a mianowicie na jaką stronę muszę wrzucić pliki serwerowe 2011 by Sherer&Mastick

aby potem to na VPS mógł pobrać przez komendę "feth" bo te pliki z tego poradnika:http://www.mpcforum....24#entry3570324

już wygasł ten link więc nie wiem?

Obawiam się, że to nie działa.

Poza tym, jak raczkujesz w serwerach dedykowanych/prywatnych to polecam Ci czyste rw3, najmniej kłopotów z ich konfiguracją. Z tymi musiałbyś się configami bawić, a wątpię czy by Ci się chciało.

Link do tych rw3

http://www.mpcforum.pl/topic/600502-dlserverfiles-2010-by-schittset/

A i jak chcesz taniego, ale już dedyka, to zapraszam kimsufi.pl - Serwer 2G

ePc0b.jpg

mcn_cc.pl - banda złodziei

;)

Piszę questy na zamówienie - Zostanę questerem na serwerze dedykowanym - Na zlecenie napiszę questy - Zakoduję stronę HTML5/CSS3

Opublikowano

No dobra ale ja robię serwer na VPS i chce zrobić go według tego poradnika:

http://www.mpcforum.pl/topic/501837-mega-tutorial-serwer-od-podstaw-na-32-bitowym-freebsd-82/page__pid__3570324#entry3570324

a tam sa te moje pliki a nie rw3 więc chyba pobiore te pliki z tego poradnika z innego zrudla na mj komputer i wrzucę je na nowo na kaszanka.pl i potem według instrukcji zrobię da radę tak?

Opublikowano

czy są rw3 czy Twoje to bez większej różnicy.

ePc0b.jpg

mcn_cc.pl - banda złodziei

;)

Piszę questy na zamówienie - Zostanę questerem na serwerze dedykowanym - Na zlecenie napiszę questy - Zakoduję stronę HTML5/CSS3

Opublikowano

@UP

Może mają jakieś ograniczenie wiekowe cd. Peselu. Lub wpisałeś inną datę urodzenia niż w peselu.

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...